Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Predsjedništvo Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, osim Mihovila Miokovića, neće se odazvati na sjednicu Predsjedništva nakon Miokovićeva neslužbenog poziva i najave medijske konferencije.

Naime, za danas u 18 sati najavljena je sjednica Skupštine SZ-a koja je sazvana pravovremeno i legitimno službenim pozivom Predsjednika. Ipak, predsjednik Studentskog zbora naknadno je danas u 12:30 putem Whatsappa uputio neformalan poziv za sjednicu Predsjedništva te samostalno najavio medijsku konferenciju.

Na Facebook profilu Zbora ostali članovi predsjedništva izjasnili su se da se ne odazivaju na sjednicu iz tri razloga – članovima Predsjedništva nije dostavljen služben poziv na sjednicu Predsjedništva Studentskog zbora, predsjedništvo (izuzev Mihovila Miokovića) smatra da sjednica Skupštine mora imati primat nad medijskom konferencijom te članovi Studentskog zbora neće podilaziti ucjenama i prijetnjama.

“Na sjednici Skupštine svi studentski predstavnici raspravit će otvoreno i transparentno o aktualnim zbivanjima i financijama Studentskog zbora. O svim ishodima i zaključcima sjednice Skupštine bit ćete obaviješteni odmah nakon održavanja”, navedeno je na profilu Zbora, a pod objave potpisano je čitavo predsjedništvo osim Miokovića.

Mioković je ranije danas gostovao na N1 televiziji gdje je na pitanje koliko studenti doživljavaju Studentski zbor odgovorio da svi mogu preispitivati njegove odluke.

“Ako mislite da možete bolje, kandidirajte se”, poručio je i napomenuo da se planira opet kandidirati za mjesto predsjednika Studentskog zbora i bez potpore stranke.