StoryEditor

NETFLIX U PROBLEMIMA Amerikanci otkazuju svoje pretplate

Jedan od tri ispitanika rekao je da Netflix više nema emisije koje žele gledati, odnosno, njih 30 posto izjavilo je da češće koriste neke druge platforme

03/10/2022 u 08:36 h
14003
PIXABAY

Novo istraživanje pokazalo je da jedan od četiri Amerikanca namjerava prekinuti svoju Netflix pretplatu u ovoj godini. Reviews.org objašnjava da je 2022. godina bila teška za Netflix, posebice nakon gubitka 1,2 milijuna pretplatnika za što je tvrtka okrivila povećanu konkurenciju, dijeljenje lozinki i rat Rusije s Ukrajinom.

Nakon anketiranja 1000 Amerikanaca o njihovim navikama korištenja Netflixa, otkrili su da 25 posto namjerava ukinuti pretplatu. Platforma bi na taj način mogla izgubiti više od 272 milijuna dolara prihoda. Kao glavni razlog otkazivanja pretplate korisnici navode visoke cijene Netflixa, a uz to i najavljeno poskupljenje.

Tvrtka je prethodno najavila povećanje cijena osnovnog i standardnog paketa za jednu funtu, odnosno dvije za premium paket, piše The Sun. Druga pritužba gledatelja je i sami sadržaj. Naime Netflix je postao brend kakav danas poznajemo zbog svoje zavidne kolekcije filmova i serija, međutim sada postoji niz drugih, jeftinijih, platformi s kojima se mora natjecati. Jedan od tri ispitanika rekao je da Netflix više nema emisije koje žele gledati, odnosno, njih 30 posto izjavilo je da češće koriste neke druge platforme.

Netflix je izgubio i niz licenci za emitiranje serija i filmova, odnosno preuzele su ih platform poput HBO Maxa, Disney+, Peacocka i drugih. Uz to nije im pomogla ni pandemija Covida-19 zbog koje je datum novih sezona ili premijera nekih od najpopularnijih serija morao biti odgođen.

Osim gubitka pretplatnika, Netflix se bori i s korisnicima koji dijele svoju lozinku s ljudima izvan svog kućanstva, a kojih je prema anketi 30 posto. Da bi ovom stali na kraj, iz tvrtke su prošli mjesec najavili naplaćivanje u ovakvim slučajevima.

Vezani članci
02. svibanj 2024 11:38