StoryEditor

NEZADOVOLJSTVO STUDENATA Dobar dio menza u Zagrebu ne radi za blagdane

‘Zatvaranje menzi pred blagdane nikako nije obzirno prema studentima koji ostaju u domovima ili u Zagrebu‘, smatra studentica Brankica Ledinski

24/12/2022 u 16:00 h
<p>ulaz u menzu u Studentskom domu Stjepan Radić</p>
ulaz u menzu u Studentskom domu Stjepan RadićIVANA PAUšIć/GLOBAL

Menze u Zagrebu zbog blagdana rade po drugačijem rasporedu pa su tako od Badnjaka do Nove Godine zatvoreni gotovo svi restorani. U vrijeme praznika radi samo dežurni restoran u Studentskom domu Cvjetno od 27. do 30. prosinca, dok je od 2. do 8. siječnja dežuran restoran u Studentskom domu Stjepan Radić. Ova obavijest iz uprave Studentskog centra izazvala je nezadovoljstvo među studentima.

"Žao mi je kolega i kolegica koji moraju provesti blagdane uz hranu iz pekara i gotovih jela iz dućana koja nisu financijski najprihvatljivija. Zatvaranje menzi pred blagdane, čak i prije nego oni uopće počnu, nikako nije obzirno prema studentima koji ostaju u domovima ili generalno u Zagrebu", ističe studentica Brankica Ledinski. Brankica smatra i da nije u redu to što se sve odvilo bez prethodne konzultacije sa studentima.

Studenti su bez toplog obroka počeli ostajati u srijedu 21. prosinca kada je s radom prestao restoran u  Studentskom domu Stjepan Radić kao i restorani na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Filozofskom fakultetu, Tekstilno-tehnološkom, Tehničkom veleučilištu, a također je zatvoren i Express restoran u Studentskom centru. Ostali restorani svoja su vrata za studente zatvorili u četvrtak i petak.

"Smatram da bi menze trebale biti otvorene jer postoje studenti koji iz studentskih domova nisu mogli otići kući, a treba im topli obrok. Mislim da je to najmanje što se može učiniti za studente", kaže Josipa Milavić, studentica koja živi u studentskom domu. Josipa smatra da bi bilo u redu da restorani barem rade skraćeno. Restorani počinju raditi 9. siječnja po ustaljenom rasporedu iako nekim studentima fakulteske obveze počinju tjedan dana ranije.

"Do kraja ovog tjedna imala sam nastavu na fakultetu, a menze nisu radile, osim jedne dežurne. Mnogo je studenata u domu Stjepan Radić koja zadnja tri dana radnog tjedna, uz fakultetske obveze, nemaju gdje jesti. Ne stignemo svi u menzu na drugi dio grada", kaže Ana Catkaš, studentica koja inače svakodnevno odlazi u menzu. Zaključuje i da rijetko koji student ima vremena za kuhanje, a osim toga smatra i da je kuhanje financijski nezahvalno.

Vezani članci
26. travanj 2024 08:05