Foto: Pixabay

U Copenhagenu je u ponedjeljak, 2. studenog, otvorena izložba o životu glazbenika Nicka Cavea, prenosi Reuters. Posjetitelji imaju priliku naučiti nešto više o događajima njegovog života u posljednjih pet desetljeća, a izložba je otvorena do veljače 2021. godine.

Nick Cave australski je glazbenik i književnik te povremeni glumac koji je poznat po svom radu u rock skupini “Nick Cave and the Bad Seeds”, a neki od najvećih hitova ove rock skupine su “Into My Arms”, “Do You Love Me?” i “Loverman”, prenosi Far Out Magazine.

Izložba “Stranger than Kindness” trebala je biti otvorena 23. ožujka, no, zbog širenja virusa je otkazana. U međuvremenu je objavljena istoimena Caveova knjiga koja obuhvaća intimne dijelove njegovog života.

Jedan od najintimnijih dijelova izložbe u Copenhagenu jest tragičan gubitak Caveova sina u nesreći prije pet godina. Kako prenosi The Guardian, Arthur Cave pao je s litice nakon što je s prijateljima konzumirao halucinogen LSD. Liječnica koja je radila na njegovom slučaju izjavila je da je pad s litice bio slučajan, a Arthur nije bio svjestan svojih postupaka u tom trenutku.

Obožavatelji na izložbi mogu vidjeti i osobni piano Nicka Cavea te pisaći stroj, a prikazani su i glazbenikovi tekstovi, rukopisi, fotografije i mnogi drugi izvori njegove inspiracije i kreativnosti. Također, posjetitelji izložbe moći će vidjeti kako je izgledala njegova dnevna soba i ured te mnoge zanimljive faze njegova života.