StoryEditor

NIŠTA OD POLUFINALA Donna Vekić poražena u četvrfinalu Australian Opena

Ovo je bilo njezino drugo četvrtfinale nakon US Opena 2019. godine

26/01/2023 u 20:50 h
14671
NEL PAVLETIC/PIXSELL

Donna Vekić nije uspjela doći do polufinala Australien Opena nakon poraza protiv Bjeloruskinje Arine Sabalenke. Bjeloruskinja je u četvrtfinalu ipak bila bolja i pobijedila je sa 6-3 i 6-2, prenose Sportske novosti

U četvrtfinale, Vekić se plasirala pobjedom nad Čehinjom Lindom Fruhvirtovom, no prvi poraz ove sezone doživjela je od trenutno pete tenisačice svijeta. Da je odnijela pobjedu, Vekić bi to bio rezultat karijere i plasirala bi se u svoje prvo Grand Slam polufinale. Ovo je bilo njezino drugo četvrtfinale nakon US Opena 2019. godine, prenosi HRT. Na konferenciji nakon poraza, Vekić je rekla da je razočarana, ali i da je iza nje dobar turnir. 

"Ako nemate dobar prvi udarac, u nevolji ste", istaknula je i priznala da nije bio njezin dan. Dodala je i da će razmisliti o nekoliko posljednjih tjedana i gledati ono pozitivno. 

Na konferenciji nakon prolaska u četvrtfinale, tenisačica je podijelila da je dva puta bila na pragu odustajanja od karijere zbog ozljeda i loše forme. Ipak, zahvaljujući rezultatu na Australian Openu Vekić se popela za 30 mjesta na WTA ljestvici. Do sada je bila na 64., a sada će skočiti na 34. mjesto, čime će postati naša najbolja tenisačica.

Vezani članci
30. travanj 2024 02:03