Kao što je Uber, kao tvrtka za prijevoz bez ijednog automobila u vlasništvu, ponudio usluge prijevoza, tako bi nova aplikacija pod imenom CookUp uskoro u cijelom svijetu mogla nuditi usluge kuhanja bez ijednog restorana u svom vlasništvu, a sve prema ideji hrvatskog tima, digitalne agencije Mint Media iz Dubrovnika, predstavljenoj proteklog utorka u Zagrebu.

Kuhari profesionalci, food blogeri, kuhari amateri ili domaćice tako bi u skoroj budućnosti mogli ponuditi svoje umijeće svima koji žele naručiti obrok a nemaju vremena za pripremu hrane.

Aplikacija je namijenjena globalnom tržištu, a projekt bi prvo trebao zaživjeti u Kaliforniji. Zanimljivo je i da će korisnici s kuharima moći komunicirati i videopozivima. CookUp će korisnicima biti dostupan kao web i mobilna aplikacija razvijena na blockchain tehnologiji. Trenutačno je pokrenuta i kampanja kojom bi se prikupio inicijalni kapital za plasiranje aplikacije na tržište, a to je prvi ICO (Initial Coin Offering) projekt kojeg provodi hrvatska tvrtka.

“CookUp korisnicima omogućava da uživaju u kvalitetnom i zdravom obroku bez gubljenja vremena na pripremu hrane, a kuharima entuzijastima da svoja znanja i vještine, bez potrebe za velikim ulaganjem, predstave tržištu i tako ostvare dodatni izvor prihoda ili razviju novu karijeru”, rekao je Ivan Ivušić, CEO projekta.

Inače, CookUp se namjerava pozicionirati unutar tržišta naručivanja i konzumiranja hrane van kuće za koje se procjenjuje da je “teško” čak 83 milijarde dolara na globalnoj razini.

Uz to, projekt će imati i humanitarni karakter pa će tri posto prihoda biti donirano organizacijama koje se bore protiv gladi u svijetu.