Foto: Pixabay

Facebook je pokrenuo novu platformu, Climate Science Information Center, gdje će se korisnici moći informirati o klimatskim promjenama i globalnom zatopljenju, prenosi CBS.

Na platformi će biti dostupne informacije iz raznih ekoloških organizacija poput Međuvladinog panela o klimatskim promjenama, Nacionalne agencije za istraživanje oceana i atmosfere te Svjetske meteorološke organizacije, ali i drugih udruga i partnera.

Cilj nove platforme, koja će najprije biti dostupna u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj, jest spriječiti širenje neprovjerenih i neistinitih informacija.

“Jedna od najvažnijih lekcija koju smo naučili tijekom pandemije virusa COVID-19 jest koliko Facebook može biti moćan za povezivanje ljudi s točnim i stručnim savjetima i informacijama tijekom globalne krize”, rekli su iz Facebooka.

Osim nove platforme, Facebook se obvezao da će do kraja godine smanjiti svoju emisiju stakleničkih plinova i da će u svom radu koristiti obnovljive izvore energije. Također, obećao je da će do 2030. godine razinu emisije ugljikovog dioksida dovesti na nulu.

“Klimatske promjene su stvarne, znanost je nedvosmislena i potreba za djelovanjem iz dana u dan postaje hitnija”, poručili su iz Facebooka.