Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na snagu stupa nova mjera potpore mladih tijekom zapošljavanja, uvodi se pripravništvo, a ukida se stručno osposobljavanje za rad i osposobljavanje za stjecanje odgovarajućeg radnog iskustva. Mjera pripravništva mladima će omogućiti zapošljavanje uz sklapanje ugovora o radu i veću ekonomsku i socijalnu sigurnost, izvještavaju iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te naglašavaju kako je zbog izmjena došlo zbog promjena na tržištu rada.

Najznačajnija promjena ove mjere je da će doći do povećanja jačine potpore za zapošljavanje tako što će se sufinancirati 50 posto ili 75 posto plaće bez gornjeg ograničenja.

Vlada je u prosincu 2017. godine usvojila “Smjernice za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja u Hrvatskoj u razdoblju od 2018. do 2020. godine”, odnosno paket mjera pod nazivom “Od mjere do karijere”. Smjernice imaju tri cilja: povećanje stope zaposlenosti, usklađivanje ponude i potražnje na tržištu rada i pojačati informiranje sudionika na tržištu rada.

Paket “Od mjere do karijere” donosi u 2020. godini pripravništvo kao zamjenu za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za koje je već postojao zakonodavni okvir. Važnost uvođenja pripravništva je još 2017. godine naglasio i ministar rada i mirovinskog statusa Marko Pavić.

“Cilj je da jačanjem pripravništva mladi uđu u pravi radni odnos, a motivirat će ih da to bude u realnom sektoru”, rekao je tada Pavić za Net.hr.

Na račun stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa godinama stižu kritike jer su mladi radili za minimalnu plaću i bez prava koja idu iz zapošljavanja, nisu imali pravo na plaćeno bolovanje, postojao je gornji limit kod potpora za zapošljavanje te mnoge druge zamjerke. Korisnici pripravništva primati će plaću sukladno razini obrazovanja i složenosti poslova koje obavljaju, imati će i materijalna i druga prava iz kolektivnog ugovora te će se ukinut gornji limit sufinanciranja.