StoryEditor

NOVE ZNAČAJKE YouTube Music uvodi podcaste i konkurira Spotifyu

Pretplata na YouTube Music omogućuje besplatno gledanje i slušanje bez reklama

02/03/2023 u 22:24 h
14847
PIXABAY

Platforma YouTube Music uvodi uslugu gledanja i slušanja podcasta čime se direktno suprotstavlja najvećem konkurentu Spotifyu. Voditelj za podcast formate na YouTubeu, Kai Chuk obznanio je novosti po pitanju usluga na Hot Pod Summitu. Napomenuo je da je njihov fokus na kreatorima sadržaja, prenosi TheVerge

"YouTube je usmjeren na objedinjavanje audio i video iskustva za publiku. Počnite gledati podcast kod kuće, slušajte ga dok putujete na posao te možda završite gledanje na poslu", objavio je Alban Brooke, glasnogovornik Hot Pod Summita na Twitteru.

Cilj uvođenja podcasting postavki jest kreiranje novih karakteristika koje bi trebale olakšati posao svim kreatorima i producentima sadržaja na YouTubeu, objasnili su Chuk i Steve McLendon, Googleov voditelj podcasting produkcije za The Verge. Podcasti će se u početku snimati samo u formatu YouTube studio gdje vlasnici kanala i kreatori sadržaja mogu pratiti - prisutnost publike na mreži u bilo kojem trenutku, rast samog kanala, zaradu i aktivnost publike.

Također, u planu je omogućiti i dodavanje audio podcasta putem RSS preglednika, piše Engadget.  Cijela usluga slušanja i gledanja podcasta na YouTubeu bit će besplatna, ali uz pojavljivanje oglasa. Pretplata na YouTube Music omogućuje besplatno gledanje i slušanje bez reklama.

Vezani članci
28. travanj 2024 22:58