Foto: Pixabay

Grof Darkula, anonimni kritičar društvenih pojava, na društvenim je mrežama predstavio svoj novi projekt pod nazivom Drugi krak, zamišljen kao modni vremeplov koji staru odjeću vraća u upotrebu. Cilj mu je popularizacija vintage, retro, second hand i Oldschool odjeće.

Oobjasnio je da oduvijek cijeni vintage i second hand odjeću pa je došao na ideju da predstavi jedinstveni web shop koji će uz pomoć mode iz prošlosti educirati ljude o negativnom utjecaju masovne proizvodnje i modne industrije na okoliš. Podržavanjem cirkularne i održive mode spajaju brigu za okoliš i jedinstveni modni izričaj. Ovim projektom poručuje da moda i okoliš mogu ići skupa.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Drugi Krak (@drugikrak)

Drugi krak krije mnoštvo odjevnih kombinacija koje pripadaju prošlosti, ali su i dalje u trendu. Odabirom takvih kombinacija ljudi pokazuju da je i za njih moda ekološki odabir, objasnio je Grof. S obzirom na to da je danas sve više u trendu biti ekološki osviješten, Grof je rekao da će i njegov brend, ako ga ikada pokrene, biti održivog razvoja. Otkrio je i da radi na još jednom novom projektu s kojim će javnost biti upoznata krajem godine.

Prošle godine Grof je na društvenim mrežama pokazao svoju kreativnost i u suradnji s Dianom Mataković s kojom je izbacio merch, šalicu i ruksak s jednim od njihovih najpoznatijih vizuala.

Već je ranije poznati influencer Grof Darkula poručio da inspiraciju pronalazi u svemu što ga okružuje – ljudima, prijateljima i obitelji.