Foto: Pixabay

Na jučerašnjoj sjednici Ustavnog suda, na kojoj se raspravljalo o ustavnosti devet odluka Stožera civilne zaštite, novinari nisu mogli nazočiti prema odluci Ustavnog suda, prenosi Index.hr.

Vijećanje je trajalo više od jednog sata, a novinarima je odluku priopćio tajnik Ustavnog suda Teodor Antić. Odluka je donesena većinom glasova sudaca Ustavnog suda, a Antić je novinarima rekao da nije ovlašten govoriti o tome kojom je većinom donesena odluka.

“Kada Ustavni sud bude donio svoju odluku, izdat će priopćenje, a kada se budu stekli uvjeti, dakle kada odluke budu objavljene i poslane predlagateljima postupka, onda će predsjednik Ustavnog suda održati konferenciju za tisak na kojoj ćete imati prilike postavljati pitanja i čuti odgovore na sve što vas bude interesiralo”, rekao je Antić. Dodao je da će novinari o svemu biti pravodobno obaviješteni i da se željno iščekuje njihov dolazak, a konferencija bi trebala biti održana uskoro. 

“Konferencija za tisak bit će sazvana čim odluka bude objavljena i čim se steknu uvjeti za to”, tvrdi Antić. On smatra da su novinari upoznati s činjenicom da u okolnostima koronavirusa nije lako pripremiti adekvatan prostor za konferenciju za medije, posebice kada je u pitanju zgrada Ustavnog suda.

Na pitanje o argumentima Ustavnog suda na temelju kojih je ova odluka donesena, Antić je novinarima odgovorio da vjeruje da će suci odgovoriti na to pitanje kada im ono na konferenciji bude postavljeno.