Foto: Petra Orešković / GLOBAL

Unatoč koronavirusu ovog mjeseca održat će se manifestacija Noć kazališta, ali u posebnim uvjetima i s manjim brojem posjetitelja, prenosi Hina. Prvi put svi će zainteresirani moći pratiti online programe koji će biti dostupni na službenoj stranici Noći kazališta. Program uživo bit će ograničen u skladu s epidemiološkim uvjetima s obzirom na veličinu i kapacitete pojedinih kazališta.

Više od 40 gradova sudionika

Kazališta se ne predaju. I ove godine bit će spremna i održati 12. manifestaciju Noć kazališta u Hrvatskoj u uvjetima u kojima će se zaštititi zdravlje svih umjetnika i posjetitelja”, kazala je na konferenciji za medije Sandra Banić Naumovski, koordinatorica projekta koji će okupiti više od 40 gradova i mjesta. Podsjetila je da se ideja Noći kazališta iz Zagreba proširila i u druge europske zemlje.

Noć kazališta će u Grubišnom Polju, Novoj Gradiški i Šibeniku trajati više dana, a započet će 19. studenog u Zadru. Najveći broj programa održat će se 21. studenog. U programu će sudjelovati brojne nacionalne kazališne kuće i veća kazališta, među kojima se ističu Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, Rijeci, Varaždinu, Osijeku te Šibeniku i Istarsko narodno kazalište. U program se prvi put uključuje i otok Krk s udrugom Knezovi Krčki Frankopani.

Banić Naumovski istaknula je da će se u svim kazalištima provoditi epidemiološke mjere, ali je upozorila građane da se prije dolaska dobro informiraju i obavezno rezerviraju ulaznice. Zatvaranje je predviđeno za 27. studenog u Korčuli, a cjelokupan program može se preuzeti ovdje.