Foto: Ivana Pausic / GLOBAL

Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu objavio je na svojem Instagram profilu javni poziv za prijavu studenata u domske odbore koji se osnivaju u suradnji sa Studentskim centrom. Domski odbori imaju zadaću rješavati probleme na određena pitanja iz djelokruga SC-a koja se odnose na smještaj studenata, objasnio je predsjednik Zbora, Ivan-Pavao Boras.

“Dužnost odbora je komunikacija sa Studentskim zborom i Studentskim centrom vezana za poteškoće s kojima se studenti u domovima susreću, poticanje novih mogućnosti i aktivnosti za studente u domovima te informiranje studenata o aktualnostima i zbivanjima”, istaknuo je Boras.

Objasnio je da će članovi odbora vršiti analizu stanja studentskih domova iz perspektive studenata. Oni će zajedno sa Studentskim zborom raspravljati o problemima te će potrebne prijedloge dostaviti Studentskom centru s ciljem prihvaćanja predloženih ideja. Svaki odbor sastojat će se od sedam članova s mandatom od jedne godine, a prijaviti se mogu isključivo studenti koji žive u jednom od zagrebačkih domova (SD Cvjetno naselje, SD Dr. Ante Starčević, SD Stjepan Radić i SD Lašćina). Za prijavu se studenti mogu javiti na mail zbora, studetski.zbor@gmail.com, uz navedeno ime i prezime, broj mobitela, naziv fakulteta koji pohađaju i naziv studentskog doma u kojem su smješteni.

“S obzirom na dosadašnje prijave možemo reći da interes postoji te se nadamo da će se taj interes predočiti i u samom radu odbora”, rekao je Boras i pojasnio da ne postoji razlika prava u domovima i da su svi jednaki.

Svaki od pojedinih domskih odbora funkcionira samostalno, no predsjednik Boras se nada i da će odbori jedni od drugih preuzimati primjere dobrih ideja i prakse te da će svi težiti prema podizanju studentskog standarda.