StoryEditor

OTVARA SE FESTIVAL SVJETLA Ove godine spektakularne atrakcije na čak 33 lokacije u Zagrebu

Ovogodišnji festival bit će otvoren do 19. ožujka

15/03/2023 u 10:41 h
15142
BRUNO RUKAVINA/GLOBAL

Danas se otvara peto izdanje Festivala svjetla Zagreb u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba. Otvorenje će obilježiti laser show kod Ljetne pozornice Tuškanac u 19 sati, a posjetitelji će imati priliku posjetiti lokacije od 18 do 23 sata sve do 19. ožujka.

Ovogodišnji Festival svjetla, kojim Zagreb slavi dolazak proljeća, obilježavat će se na 28 novih lokacija sa sveukupno 33 svjetlosne atrakcije u Gornjem i Donjem gradu među kojima su i Hrvatsko narodno kazalište, Muzej Mimara, Hrvatsko Društvo Likovnih Umjetnika, Kula Lotrščak, Park Ribnjak i mnoge druge.

Jedna od lokacija je i Stara Vlaška gdje se nalaze "Svjetlosne vizure" autora Dore Kuzmić i Vida Lončarevića.

"Poanta je bila da napravimo interakciju s ovim dijelom Stare Vlaške i da ga malo oživimo. Cilj je stati na fokalnu točku označenu na podu i gledati u staklo kako bi se slika na staklu preklopila s pozadinom", za Global je rekla autorica Dora Kuzmić.

"Ugasit ćemo uličnu rasvjetu i staviti UV rasvjetu koja će staviti naglasak na te slike, i to će biti jedne instagramabilne lokacije kroz koje će ljudi moći vidjeti vizure koje su im dobro poznate, ali na jedan novi način, oslikane UV bojama", istaknuo je Daniel Tomičić, jedan od sudionika festivala.

Više informacija o svim atrakcijama i lokacijama nalazi se na službenoj stranici Festivala svjetla Zagreb.

Vezani članci
29. travanj 2024 05:25