Foto: Pixabay

Restoran u Studentskom domu Cvjetno naselje s posebnom linijom za konzumaciju obroka trebao bi se otvoriti za sve studente 18. svibnja, piše mojFaks. Za vrijeme koronavirusa svi studenti u SD Cvjetno, kao i u domu Stjepan Radić dobivali su hranu zapakiranu za van, no s poboljšanjem epidemiološke slike u državi stižu promjene.

“Studentski centar u Zagrebu će najvjerojatnije od ponedjeljka 18. svibnja otvoriti restoran za studente u SD Cvjetno naselje. Za studente će biti otvorena posebna linija za konzumaciju obroka, također od ponedjeljka 18. svibnja studenti će moći koristiti uslugu praonice rublja. Građani koji su smješteni u SD Cvjetno naselje po istom modelu koji je bio do sada nastavljaju koristiti usluge smještaja i prehrane u SD Cvjetno naselje”, rekao je sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak za portal.

Prema preporuci Stožera za civilnu zaštitu restoran u studentskom domu na Savi počeo je s radom već 11. svibnja. Studenti mogu normalno jesti u menzama uz stroge mjere zaštite koje uključuju dezinfekciju ruku i održavanje fizičke distance, potvrđuje nam upraviteljica prehrane Jasna Tomašić.

Ukidanjem e-propusnica i ulaskom u treću fazu popuštanja mjera, neki su se studenti odlučili vratiti u studentske domove u svrhu odrađivanja laboratorijskih, umjetničkih i praktičnih vježbi na fakultetima. Prema nalogu o demobilizaciji SD-a Cvjetno naselje, studenti će se moći vratiti u paviljone u kojima se ne nalaze građani pogođeni potresom. Menze su u domu do tada bile otvorene samo za zbrinute stanovnike.