StoryEditor

PETI ‘INDIANA JONES‘ O novom redatelju i Harrisonu Fordu ovisi mogu li napraviti generacijski pomak

Glumica Phoebe-Waller Bridge pridružila se najnovijem nastavku filmova o arheologu čije avanture pratimo već 40 godina
Autor:
Global.
17/04/2021 u 14:51 h
Indiana Jones
Indiana JonesLUCASFILM
Dobitnica nagrade Emmy za ulogu u mjuziklu "Fleabag" Phoebe-Waller Bridge pridružila se najnovijem, petom nastavku filmova o Indiani Jonesu, proteklog je tjedna obznanio Lucasfilm.

Već dobro poznata postava

Bridge će se pridružiti etabliranom glumcu Harrison Fordu, koji je i u prethodna četiri nastavka glumio kultnog arheologa za čije je putovanje karakteristično da sa sobom uvijek ima suputnika. Samo ime filma, kao i radnja, trenutno ipak nisu poznati, piše Deadline. Novost je da će peti nastavak o omiljenom arheologu preuzeti redatelj James Mangold, poznat po režiji filmova "Logan" i "Izazivač: Le Mans ‘66.", dok je prethodna četiri nastavka režirao Steven Spielberg. Jednako tako John Williams će ponovo skladati glazbu za film, a on je zaslužan i za prepoznatljivu filmsku temu, kao i za glazbu četiri prethodnika. Trenutno se čini da među mlađom publikom ideja o petom nastavku Indiane Jonesa ipak nije pretjerano srdačno dočekana. Borna Andrijanić, student ekonomije, istaknuo je da smatra da su prva tri nastavka filmova o Indiani Jonesu originali koje svatko voli. "Nakon toga je krenulo nizbrdo i četvrti nastavak zaista nije bio ni blizu kvalitetan kao originalna trilogija. Držim da ideja za peti nastavak nikako nije dobra i da je to kompletno nepotrebno", zaključio je Borna.

Napravit će generacijski pomak

S njim se slaže i student Tin Hozjan kojem je drugi nastavak "Indiana Jones i ukleti hram" trenutno najdraži te, iako voli filmove o poznatom arheologu, ne vidi potencijal u petom nastavku, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da njegov protagonist više nije u "vitalnim" godinama. Međutim, politolog i filmski kritičar Boško Picula mišljenja je da će najnoviji Indiana Jones "napraviti generacijski pomak, jer je izvorni uspjeh serijala zasluga univerzalnoga pustolovnog duha, sinergije akcije i humora, šarma naslovnog lika te redateljsko-scenarističkih bravura". Također, dodao je da uspješnost ovog nastavka ovisi prvenstveno o elementima zapleta te o spoju filmske ekipe ispred i iza kamere. Istaknuo je da će film sigurno izazvati veliku pozornost s obzirom na svoju popularnost među obožavateljima ovog slavnog arheologa, koji prate serijal još od "rođenja" prvog nastavka 1981. godine. Očekuje se da će sama produkcija započeti ovo ljeto. Prvotni plan izlaska filma je bio za ljeto ove godine, međutim, zbog nastale pandemije COVID-19 virusa, samo snimanje je bilo odgođeno. Najnoviji uradak o Indiani Jonesu očekuje se u kinima 29. srpnja 2022. godine, prenosi Variety.
19. travanj 2024 18:49