Foto: Plavi telefon

Plavom telefonu, najstarijoj liniji za pomoć u Hrvatskoj, donedavno je prijetilo gašenje zbog nedostatka financijskih sredstava. Cilj kampanje pokrenute 6. svibnja bio je prikupiti 120.000 kuna, što je iznos potreban da bi Plavi telefon nastavio s radom do kraja ove godine.

Trajanje kampanje predviđeno je do 31. svibnja, a već je dva dana ranije, 29. svibnja, prikupljeno 150.204 kune, čime je kampanja uspješno realizirana. Sav iznos novca prikupljen iznad predviđene svote bit će korišten za daljnji rad Linije pomoći i Otvorenih vrata u 2021. godini, kao i za financiranje budućih projekata koji su već u pripremi.

Foto: Plavi telefon

Kampanju su donacijama i promocijama podržali brojni građani, ali i poznata lica među kojima su voditeljice Antonija Blaće i Daniela Trbović, spisateljica Sanja Pilić, pjevačice Lana Jurčević i Franka Batelić te mnogi drugi.

Plavi telefon zahvaljuje se svima koji su mu na bilo koji način pomogli da se održi na životu te nastavljaju besplatno slušati, pomagati i savjetovati. Donirati je moguće i dalje putem službene stranice Plavog telefona i platforme “Čini pravu stvar“.