Foto: Antonija Grbavac

Prosinac je mjesec povećanih troškova za sve, pa tako i studente. Iz tog razloga, lokalna samouprava Općina Sveti Ilija i ove godine nastavlja s isplatom božićnica studentima.

Božićnicu mogu ostvariti svi redovni i izvanredni studenti s prebivalištem u Općini Sveti Ilija koji se u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vode kao nezaposleni u razdoblju duljem od tri mjeseca, stoji na službenoj stranici Općine.

U Jedinstveni upravni odjel Općine potrebno je dostaviti dokumentaciju koja uključuje: potvrdu o upisanoj tekućoj akademskoj godini (2019./2020.), popunjen obrazac prijave koji se nalazi na službenim stranicama Općine te osobnu iskaznicu. Izvanredni studenti moraju priložiti i uvjerenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o nezaposlenosti.

Prijave traju još samo danas, a dokumentacija se može dostaviti osobno ili slanjem e-maila na adresu općine.

Studentima koji ostvare to pravo, Božićnica će biti isplaćena 21. prosinca u prostorijama društvenog doma u Seketinu, Vladimira Nazora 68 s početkom u devet sati. Božićnicu dijele još i Općina Martijanec, grad Ludbreg i Općina Trnava. Više detalja može se pronaći na njihovim službenim stranicama.