StoryEditor

PONOVNO PORAŽEN Borna Ćorić nije uspio pobijediti Andreja Rubleva

Najbolje pozicionirani hrvatski tenisač drugu godinu za redom gubi od domaćina u finalu Sankt Peterburga
Autor:
Global.
18/10/2020 u 21:20 h
pexelsphoto226586
PEXELS
Hrvatski tenisač Borna Ćorić izgubio je u finalu ATP turnira iz serije 500 u Sankt Petersburgu u nedjelju i to drugu godinu u nizu. Boljim od njega pokazao se Rus Andrej Rublev. Favorizirani domaćin slavio je sa 7:6 (5) i 6:4 u nepunih 100 minuta finalnog ogleda. Bio je to četvrti međusobni okršaj ovih tenisača, ujedno i Ćorićev četvrti poraz.

Propuštene prilike

U poprilično izjednačenom prvom setu Ćorić je propustio sjajnu priliku da bi ga osvojio. Naime, pri vodstvu od 5-3 u tie-breaku, najbolje pozicionirani hrvatski tenisač na ATP ljestvici ne uspijeva iskoristiti nijedan od svoja dva servisa, a potom gubi i iduća dva poena. Četiri vezana boda u ključnom trenutku donose domaćinu pobjedu u prvom setu. https://www.instagram.com/p/CGf57u6hgwx/ Tijekom cijelog drugog seta Rublev je sigurniji na servisu te ne pruža Ćoriću nijednu break loptu. Treća break lopta na Ćorićevom servisu, pri rezultatu 2-2 drugoga seta, pokazuje se nesretnom za našeg tenisača te Rublev dolazi do prednosti. Rus bez većih poteškoća održava stečenu prednost i dolazi do šeste ATP titule u karijeri. Prošle godine također je slavio pred domaćom publikom, ali u Moskvi. Rublev je izgubio samo dva finala od sveukupno osam odigranih. Ovo je druga godina u nizu da Ćorić gubi od domaćina u Sankt Peterburgu, s obzirom na to da je prošle godine sjajni Daniil Medvedev s uvjerljivih 6:3, 6:1 odnio pobjedu u finalu.

Problematični finalni ogledi

Na putu do sedmog finala u karijeri, hrvatski tenisač redom je izbacio Španjolca Feliciana Lópeza, domaćina Romana Safiullina, Amerikanca Reillyja Opelku te Kanađanina Miloša Raonića. Do finala je Ćorić došao vrlo uvjerljivo i jedino je protiv Raonića ispustio set. Ćorićev ovogodišnji finalni protivnik imao je nešto teži put do finala, a redom su to bili Vasek Pospisil, Ugo Humbert, Cameron Norrie te 12. igrač svijeta Denis Shapovalov. Finale u Sankt Peterburgu bilo je sedmo u karijeri za našeg tenisača. Prije četiri godine porazio ga je Federico Delbonis u Marakešu te Stan Wawrinka u Chennaiju. Godinu kasnije osvaja Marakeš nakon što je pobijedio Philippa Kohlschreibera. U Šangaju 2018. izmakao mu je trofej nakon poraza od Novaka Đokovića, ali iste godine pobjeđuje Rogera Federera za naslov u Halleu. Nakon toga, 2019. i 2020. ne uspijeva pobijediti domaće tenisače u finalnim ogledima Sankt Peterburga te ostaje na dvije osvojene titule.
20. travanj 2024 00:26