Foto: Pixabay

Trgovina automobila Bramley Motor Car prodaje zeleni Bentley Mulsanne kojem je vlasnica bila britanska kraljica Elizabeta II. od 2013. do 2015. godine. Raskošni automobil prešao je oko 4000 kilometara. Činjenica da ga je vozila kraljica povećala mu je cijenu koja bi mogla iznositi i do 200.000 funti, dok isti automobil koji nije bio u vlasništvu kraljice košta oko 80.000 funti.

Osim što ga je vozila kraljica, valja istaknuti da je dugačak pet i pol metara, što je metar više od univerzalnog Bentleya, nikada nije imao registarsku oznaku, ima plava treptajuća svjetla i prikriveno osvjetljenje. Auto nije neprobojan i nema posebnih sigurnosnih značajki, rekao je Jack Morgan-Jones, marketing menadžer u Bramley Motor Caru za Daily Mail.

Kraljica Elizabeta II. navodno je vlasnica osam automobila. Riječ je o tri Daimlera, dva Bentleyja i tri Rolls-Roycea. Bentley se ovih dana istaknuo i po tome što je kraljica u njihovoj limuzini došla na sprovod svojeg supruga, princa Philipa. Limuzina vožena na sprovodu posebno je dizajnirana za kraljevsku obitelj i samo je jedna od dvije koje su ikad napravljene. To je i najskuplji kraljičin automobil, prenosi Hitc.