StoryEditor

PORAZ GOJE Hrvatski tenisač bez nastupa u glavnoj fazi turnira američkoga Mastersa

Borni je ovo bio drugi međusobni meč sa Borges u zadnja tri tjedna i oba meča, Portugalac je izvukao bolji kraj i pobjedu

22/03/2023 u 20:50 h
15424
UNSPLASH

Hrvatski tenisač Borna Gojo nije se uspio kvalificirati u glavni ždrijeb ATP turnira "Masters 1000" u Miamiju. U meču posljednjeg drugog kola kvalifikacija turnira, nakon dva i pol sata napete igre i trilera, nije uspio svladati Portugalca Nuna Borgesa, prenosi HINA.

Borni je ovo bio drugi međusobni meč s Borgesom u zadnja tri tjedna i u oba meča Portugalac je izvukao pobjedu. U prvom međusobnom susretu Borges je porazio Bornu u finalu challengera u Monterreyu krajem veljače. Ni drugi susret nije bio uspješan za našeg tenisača te ga porazio rezultatom 2:1 (6-4, 6-7, 7-6). Gojo tako nije iskoristio priliku da uđe u 100 najboljih tenisača na svijetu jer ga je i plasman u samu glavnu fazu natjecanja mogao uvesti na tu listu.

Splićanin je već jednom ostvario pobjedu u ovim kvalifikacijama. U prvom kolu je slavio protiv Amerikanca Brandona Holta u meču punom drame. Spasio je Gojo tri meč-lopte i tri puta igrao tie-break za konačnu pobjedu od 6:7, 7:6, 7:6, piše.

Borges je prije nego što je ostvario pobjedu protiv hrvatskog tenisača i ušao u ždrijeb Mastersa u Miamiju, svladao domaćina Stevea Johnsona. Turnir se igra na Hard Rock stadionu u Miamiju, a nagrada koju osvajač dobije iznosi visokih 8.800.000 dolara, stoji na službenoj stranici ATP Toura.

Vezani članci
04. svibanj 2024 01:01