StoryEditor

PORAZ U VJEČNOM DERBIJU Željko Kopić više nije trener Dinama

Kopić je preuzeo je Dinamo u prosincu prošle godine nakon niza loših rezultata pod palicom Damira Krznara

Autor:
Global.
24/04/2022 u 22:58 h
<p>Teren maksimirskog stadiona neposredno prije pocetka utakmice<br />
Teren maksimirskog stadiona neposredno prije pocetka utakmiceMIHAEL FARKAŠ/GLOBAL

Nakon poraza od Hajduka u zaostaloj utakmici devetog kola Prve HNL lige, uprava Dinama odlučila je smijeniti sada već bivšeg trenera vodeće momčadi, Željka Kopića, dok je za novog, privremenog trenera imenovan bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i čovjek koji je već bio trener Dinama, Ante Čačić.

GNK Dinamo očitovao se priopćenjem u kojem su obznanili da je Kopić smijenjen s mjesta trenera prve momčadi. Istaknuli su pobjede protiv West Hama i Seville u ovogodišnjoj sezoni Europske lige i zaželjeli Kopiću sve najbolje u daljnjoj karijeri. O svemu se oglasio i sam Kopić.

"Ovim putem želim zahvaliti Upravi kluba, igračima, stručnom stožeru, trenerima i svim zaposlenicima kluba na uspješnoj i kvalitetnoj suradnji koju smo imali zadnjih dvije godine. Od prvog dana kada sam postao direktor Nogometne škole te kasnije sportski direktor i trener prve momčadi želio sam da klub napreduje i nadam se da sam u jednom dijelu to i ostvario", rekao je Kopić koji je Dinamu zaželio uspješan kraj sezone i osvajanje naslova prvaka.

Kopić je preuzeo je Dinamo u prosincu prošle godine nakon niza loših rezultata pod palicom Damira Krznara. Na klupi aktualnog hrvatskog prvaka debitirao je u 18. kolu Prve HNL lige porazom od Hajduka 0:2, no nakon te utakmice nanizao je sedam pobjeda zaredom. U daljnjem tijeku sezone Dinamo nije bio na razini i vratio se na igru kakvu je prezentirao pod Krznarom, a derbi protiv Hajduka bila je kap koja je prelila čašu, prenose Sportske novosti.

19. travanj 2024 10:43