Foto: faktabaari.fi

Mikko Salo, jedan od suosnivača finskog Faktabaari (FactBara), platforme za provjeru točnosti informacija dostupih u javnom diskursu održat će predavanje na Fakultetu političkih znanosti 11. travnja.

Foto: FPZG

Predavanje pod nazivom “A matter of fact! The importance of quality journalism, fact checking, gate keeping and media literacy” održat će se u A Dvorani Fakulteta s početkom u 13:45, u sklopu obilježavanja Dana medijske pismenosti (8. do 12. travnja).

Predavanje organizira Agencija za elektroničke medije u suradnji s finskim veleposlanstvom. Kao što je vidljivo iz naslova predavanja, riječ će biti o važnosti kvalitetnog novinarstva, medijskoj pismenosti, gatekeepingu te provjeri informacija i činjenica.

Mikko Salo je, osim što je jedan od suosnivača FactBara, i savjetnik Europske komisije za pitanja lažnih vijesti i sprečavanje online dezinformacija. Njegova specijalnost su također novi mediji, znanstvena komunikacija, europska politika i javna uprava te politika energetike i klimatskih promjena.