Foto: Nina Skočak/Global

“Na kojoj temperaturi izgaraš?” naziv je predavanja koje su u četvrtak u studentskom domu Cvjetno naselje organizirali studenti farmacije i biokemije, u sklopu njihova projekta “Srušimo stigmu”, o važnosti mentalnog zdravlja.

Stres je prepoznat kao jedan od najvećih problema studentske populacije, a njegov utjecaj na tijelo može biti itekako štetan ako se na vrijeme ne prepozna. Predavanje o tome vodila je Anita Lauri Korajlija, docentica s Filozofskog fakulteta. Posebice se osvrnula na fenomen burnout sindroma, odnosno stanja gdje osoba zbog visoke izloženosti stresu i psihički i fizički oboli.

“Stres nije univerzalan, svaka ga osoba drukčije doživljava i nosi se s njim, a na nama je da nađemo najbolji način da se sami s njime izborimo. Ne možemo nikako promijeniti svijet, ali zato možemo sami sebe i način na koji taj svijet doživljavamo”, istaknula je docentica Anita Lauri Korajlija kao najbolji recept za borbu sa stresom.

Studenti farmacije i biokemije nastavljaju s ovim projektom, a na svakom idućem predavanju obrađivat će se druga tema vezana uz važnost mentalnog zdravlja.