Foto: Pixabay

Facebook, odnosno njegov “NPE Team” za razvoj i istraživanje, predstavio je novu eksperimentalnu glazbenu aplikaciju “Bars” koja će služiti reperima za snimanje rima, prenosi Engadget. Aplikacija koristi umjetnu inteligenciju koja autoru predlaže riječi koje se rimuju s već napisanim.

“Bars” se sastoji od autotunea te vizualnih i audio filtera, a postojat će i Challenge Mode za improvizirano stvaranja rima na riječi koje će sustav sam odabrati. Na snimljene zvukove autor može dodati i vokalne efekte te profesionalno napravljene ritmove.

“Pristup studijima za snimanje i produkcijska oprema mogu biti ograničeni za ambiciozne repere. Uz to, pandemija koronavirusa zaustavila je izvedbe uživo gdje često stvaramo i dijelimo svoj rad”, objašnjava DJ Iyler, član tima koji je osmislio aplikaciju.

Videozapisi mogu trajati do 60 sekundi, piše TechCrunch, a samo korisničko sučelje sliči aplikaciji “TikTok”. Na naslovnici aplikacije nalaze se odjeljci “Istaknuto” i “Novo”. Da bi se objava označila sa “sviđa mi se”, potrebno je dodirnuti videozapis pri čemu se pojavljuje emoji vatre. Zatvorena beta verzija trenutno je dostupna na svim iPhone uređajima.

Facebook je već krajem prošle godine predstavio sličnu aplikaciju “Collab” koja služi za stvaranje glazbe s drugima na mreži.