StoryEditor

PREDVIĐANJE TEKSTA Microsoft Word uvodi novu značajku

Prijedlozi će biti istaknuti sivom bojom
Autor:
Global.
25/02/2021 u 20:24 h
Predviđanje teksta u Wordu<br />
Predviđanje teksta u WorduPexels

Microsoft Word u ožujku namjerava uvesti funkciju predviđanja teksta, prenosi Verge. Nova značajka funkcionirat će poput opcije Smart Compose Google Docs. Koristit će takozvano strojno učenje temeljeno na tekstu koji je korisnik već napisao te tako predviđati koje bi riječi autoru trebale da bi ubrzao stvaranje dokumenta. Predviđene riječi bit će istaknute sivom bojom i pojavljivati se usporedno s unošenjem teksta u dokument, a korisnik će ih moći prihvatiti pritiskom na tipku "Tab" ili odbiti tipkom "Esc". Predviđanja teksta također će se moći i potpuno isključiti.

Prema Microsoftu, brzo i točno predviđanje teksta pomaže korisnicima da pišu učinkovitije, a sama značajka "smanjuje pravopisne i gramatičke pogreške te s vremenom uči davati najbolje preporuke temeljene na korisnikovom stilu pisanja". Sigurnost korisnikovih podataka koji se prikupljaju strojnim modelom učenja osigurana je tako da će im se moći pristupiti samo ako korisnik to odobri slanjem povratnih informacija.

"Povratne informacije ključne za usmjeravanje budućih poboljšanja", stoji na službenoj stranici Microsofta. Slanje povratnih informacija tako je jedan od načina unaprjeđenja značajke predviđanja teksta, a ono će se moći realizirati korisnikovom procjenom je li određeni prijedlog bio koristan ili ne.

Microsoft je istu značajku već uveo u Outlook, a predviđanje teksta je kao i kod Worda trenutno dostupno samo na engleskom jeziku.

20. travanj 2024 08:51