Foto: Pexels

Hrvatska je smještena u top četiri gurmanske države uz Filipine, Vijetnam i Meksiko u izboru “Neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta”, prenosi Večernji list.

Australski gastro portal Chef’s Pencil okupio je 250 renominiranih chefova i gurmana koji su svrstali Hrvatsku u top deset podcijenjenih gurmanskih destinacija zbog delicija i raznolikosti koje nudi. Chefovi su izdvojili nedovoljno eksponirane gastro destinacije koje svojom ponudom nude isto što i neke od najpopularnijih gastro destinacija u svijetu, poput Italije i Francuske.

“Postoji puno nevjerojatnih gurmanskih destinacija koje ne dobiju ekspoziciju koju istinski zaslužuju jer im nedostaje internacionalno priznanje”, zaključila je Caroline Williams iz Chef’s Pencila.

Hrvatsku su predstavljali chefovi i kuhari s područja Kvarnera, Dalmacije, Zagreba, Istre i Slavonije, a jela koja su im omogućila tako visoko pozicioniranje su pečena janjetina, komiška pogača, dekonstruirane štrukle, tartar od srdela i slavonska crna svinja.

Također, Hrvatska je, 2016. godine, osvojila visoko mjesto u natjecanju domaće kuhinje na Caucasus Business Weeku, gdje je u izboru od 48 zemalja Europe osvojila sedmo mjesto, prenosi portal The Wall.