StoryEditor

PRESTIŽNE AKREDITACIJE Zagrebački Ekonomski fakultet među najboljima na svijetu

‘Imamo jednake ishode znanja kao i najprestižniji svjetski fakulteti ekonomije‘, tvrdi dekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

09/05/2023 u 11:42 h
15000
ELA HAMZIĆ/GLOBAL

Među jedan posto najboljih fakulteta na svijetu našao se Ekonomski fakultet u Zagrebu. Dekanica jednog od najpopularnijih zagrebačkih fakulteta, Sanja Sever Mališ, objasnila je da je riječ o kolektivnoj ambiciji koja je ostvarena aktivnim angažmanom nastavnika, djelatnika i studenata, prenosi N1.

"Ekonomski fakultet je izrazito atraktivan za strane studente jer nudimo više od 100 kolegija na engleskom jeziku. Nudimo široku lepezu kolegija prilagođenih svjetskom tržištu", objasnila je Sever Mališ te dodala da je cilj strane studente privući u Zagreb i Hrvatsku i profilirati se kao država gdje se može steći kvalitetno visoko obrazovanje.

Dekanica je istaknula da Ekonomski fakultet svoje studente potiče da i sami budu kreatori start-upova, poduzeća i politika te napomenula da je djelovanje u javnoj sferi lako ostvariti integracijom teorije, struke i znanosti. Standardu kvalitete studiranja na Ekonomskom fakultetu svjedoče ACSB i FMD akreditacije.

"Za studente to znači da naša diploma vrijedi svugdje u svijetu jer imamo jednake ishode znanja kao i najprestižniji svjetski fakulteti ekonomije", pojasnila je Sever Mališ značaj akreditacija u intervjuu za Lider. Naglasila je da studentima akreditacije omogućavaju mobilnost tijekom studiranja, a nakon diplome osiguravaju konkurentnost na globalnom tržištu rada.

"Naš Fakultet već je globalno prepoznat, a njegovi programi konkurentni. To nam uz međunarodne akreditacije pokazuju i dolazna i odlazna mobilnost studenata i profesora", zaključila je Sever Mališ o međunarodnoj relevantnosti fakulteta.

Vezani članci
20. travanj 2024 08:48