Foto: Edin Tuzlak/IRO

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) raspisala je natječaj za dodjelu dvije studentske stipendije te zapošljavanje odmah po završetku fakulteta u HBOR-u u Sektoru informacijskih tehnologija.

Za stipendije se mogu prijavljivati redovni studenti treće godine preddiplomskog studija te studenti prve ili druge godine diplomskih studija čiji fakulteti i studijski programi nude osposobljavanje i pripremu za radno mjesto sistem analitičara, sistem administratora ili programera. Među njih spadaju Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF), Ekonomski fakultet u Zagrebu (EFZG), Fakultet elektronike i računarstva u Zagrebu (FER), Fakultet organizacije i informatike (FOI) te mnogi drugi srodni fakulteti.

Stipendija koju nudi HBOR iznosi od najmanje 2200 kuna do najviše 2700 kuna neto mjesečno isplaćivat će se tijekom 12 mjeseci i to u trajanju od jedne do tri akademske godine. Također, nudi obavljanje stručne prakse i, ono najvažnije, posao odmah po završetku fakulteta u HBOR-u, u Sektoru informacijskih tehnologija.

Prijava se vrši popunjavanjem prijavnog upitnika koji se nalazi na stranici HBOR-a. Uz to, obavezno je na e-mail: stipendije@hbor.hr poslati potrebne dokumente. Rok za prijavu je 31. listopada. Kandidati će o rezultatima natječaja biti obaviješteni putem e-maila, a imena stipendista bit će objavljena na web stranici HBOR-a.

Kriteriji za odabir stipendista

Kandidati prolaze selekcijski postupak koji čine stručno testiranje, psihološko testiranje i selekcijski razgovori. Prednost kod odabira imat će studenti koji imaju visoku motivaciju, psihološki profil sukladan zahtjevima radnog mjesta,visok prosjek ocjena tijekom studiranja i odgovarajući broj ECTS bodova, nagrade, uspjehe na relevantnim natjecanjima, dodatne edukacije, certifikate te nisu korisnici druge stipendije.