Foto: Pixabay

Mobile Film Festival (MFF) poziva na djelovanje! Ovogodišnje 15. izdanje festivala može se pohvaliti partnerstvom s osnivačima YouTubea i Ujedinjenih naroda za klimatske promjene, a organizira se pod imenom “ACT NOW on climate change”.

S obzirom na to da je festival odlučio djelovati na ekološkom području, tako i sudionici koji žele poslati svoj filmski uradak moraju bazirati na temi o trenutnom djelovanju na klimatske promjene. Festivalski će žiri, sastavljen od poznatih glumaca, najboljima dodijeliti nagrade u vrijednosti od 46.000 eura, raspodijeljenih u pet kategorija.

Festivalski će žiri najboljima dodijeliti nagrade u vrijednosti od 46.000 eura

Prijave filmova na festival traju do 16. listopada, a festival se ove godine odlučio za pravilo pravilu “1 mobitel, 1 minuta, 1 film”. Organizatori i partneri nadaju se da će jednominutni filmovi iz cijelog svijeta potaknuti ljude da misle i natjerati građane i donositelje važnih političkih i ekonomskih odluka da djeluju.

Ovogodišnje izdanje podupire više od 90 NGO-a, pokreta i internacionalnih zaklada kao što su Planet, Ashoka, Care, Climate Action Network International (CAN-International), Convergences, European Covenant of Mayors, European Environmental Bureau (EEB), International Federation for Human Rights (FIDH), Global Footprint Network, le Mouvement Colibris, Notre Affaire À Tous, On est prêt, Regions 20 (R20), Slow Food International, The Perfect World Foundation, Women 4 Climate and Zero Waste Europe i drugi.

Na sudjelovanje se mogu prijaviti svi zainteresirani, a detalji prijave filmova nalaze se na stranicama festivala.