StoryEditor

PRINCEZA SOFIA Švedska princeza pomaže u liječenju oboljelih od koronavirusa

Princeza neće raditi u ​​izravnom kontaktu s bolesnicima, već će ​​pružati podršku zdravstvenim radnicima koji ih liječe
Autor:
Global.
17/04/2020 u 09:11 h
Zdravstvena pomoć koronavirus
Zdravstvena pomoć koronavirus
Švedska princeza Sofia počela je raditi kao pomoćnica u zdravstvu kako bi pomogla svojoj zemlji u borbi protiv pandemije koronavirusa, prenosi britanski Daily Mail. Nakon trodnevnog liječničkog tečaja na Sveučilišnom fakultetu Sophiahemmet u Stockholmu, princeza je sada u mogućnosti pomoći svojim radom zemlji u kojoj je zaraženo više od 12.000 ljudi. Direktorica odjela za informacije i tisak na Kraljevskom dvoru rekla je da princeza želi dati svoj doprinos zdravstvu u ovom izvanrednom vremenu. Princeza neće raditi u ​​izravnom kontaktu s bolesnicima, već će ​​pružati podršku zdravstvenim radnicima koji ih liječe.
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 

Royal on the ward! ??? ? IBL/ REX

Objavu dijeli Daily Mail (@dailymail)

Sveučilište je započelo osposobljavanje 80 ljudi tjedno kako bi se oslobodili tamošnji liječnici i medicinski radnici, prenose švedski lokalni mediji. Ta internetska obuka priprema ljude bez iskustva u medicinskom okruženju kako bi mogli preuzeti dužnosti podrške, što bi moglo uključivati ​​dezinfekciju opreme, čišćenje ili rad u kuhinji. Princeza Sofia dio je švedske kraljevske obitelji od 2015. godine. S princem Carlom Phillipom ima dvoje djece, princa Aleksandra i princa Gabriela, koji su peti i šesti u redu za prijestolje.
18. travanj 2024 17:39