StoryEditor

PROMJENA NA VRHU Mattia Binotto napušta mjesto šefa Ferrarija krajem ove godine

‘Promjena na mjestu šefa momčadi apsolutno je dobrodošla‘, komentira Lovro Andraka

30/11/2022 u 20:44 h
13377
PIXABAY

Dugo najavljivana vijest jučer je dobila svoju službenu potvrdu i navijači Ferrarija mogu slaviti. Glavni čovjek najtrofejnije momčadi Formule 1 Mattia Binotto podnio je ostavku te će 31. prosinca službeno napustiti redove momčadi iz Maranella, stoji na službenoj stranici Ferrarija

Binotto je momčad preuzeo prije četiri godine nakon odlaska Maurizia Arrivabenea, no u njegovom razdoblju Ferrari se ne može pohvaliti vrhunskim rezultatima, štoviše nisu osvojili niti jedan trofej, ni pojedinačni, ni u poretku konstruktora.

Urednik specijaliziranog portala F1 Pulsmedia Lovro Andraka smatra da je dobar potez promijeniti stvari u momčadi, no ne zna hoće li automatski doći bolji dani za talijansku momčad.

"Teško je reći hoće li Binottovim odlaskom doći bolji dani za Ferrari, no promjena na mjestu šefa momčadi apsolutno je dobrodošla. Puno toga ovisi o tom tko će ga naslijediti, no u ove četiri sezone jasno se vidjelo da on nije osoba za ovu poziciju", govori Andraka i dodaje da je on odgovoran za učinak čitavog kolektiva, no nije ga uspio poboljšati.

"Konstantno je naglašavao da ima mlad tim oko sebe koji još mora učiti, no momčad poput Ferrarija uspjeh želi odmah. Binotto je solidan u tehničkom dijelu, ali za mjesto vođe tima očito nije", zaključuje sportski novinar.

Vezani članci
20. travanj 2024 08:07