Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Brojni članovi akademske zajednice, njih gotovo 2000, okupili su se u utorak na prosvjedu pod nazivom ‘Stop nasilju nad Sveučilištem’ ispred Sveučilišta u Zagrebu izražavajući protivljenje prijedlogu da se gradonačelniku Milanu Bandiću dodijeli počasni doktorat. Inicijativu protiv dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću pokrenuli su akademici doc. dr. sc. Kosta Bovan i dr. sc. Nikola Baketa.

“Želimo poručiti Senatu da odbaci sramotnu odluku da se dodjeli počasni doktorat Milanu Bandiću. Želimo apelirati na Povjerenstvo koje je Senat izglasalo da poštuju svoje kolege koji su doktorat itekako zaradili i da ne podliježu političkim igrama akademskih i političkih nasilnika iz zgrade Sveučilišta u Zagrebu”, rekao je Kristijan Orešković, jedan od organizatora prosvjeda.

I profesori, docenti te asistenti Pravnog fakulteta u Zagrebu uoči prosvjeda uputili su otvoreno pismo u povodu odluke Senata Sveučilišta u Zagrebu o pokretanju postupka dodjele počasnog doktorata Bandiću.

Doktorand Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Stjepan Perko pokazao je i ‘nagradu’, Antidoktorat za počasni doktorat, koji će poslati Bandiću.