StoryEditor

PRUŽILI PODRŠKU Pritisak na portal Srednja.hr HND smatra neprihvatljivim

‘Posebno je sramotan dio u kojem se iznose i uvrede na račun kolege Kovačevića‘, poručuju iz HND-a

Autor:
Global
15/02/2023 u 07:38 h
14616
LUKA STANZL/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko, obznanio je da HND smatra neprihvatljivim pritisak na portal Srednja.hr koji dolazi od Fakulteta hrvatskih studija u Zagrebu, piše na službenoj stranici HND-a. Dopis s 39 potpisnika među kojima su studenti, nastavnici te administrativno osoblje Fakulteta HND smatra nečuvenim

"U navedenom pismu posebno je sramotan dio u kojem se iznose i uvrede na račun kolege Kovačevića, a u kojima ga se među ostalim naziva 'mladim novinarom' koji ima 'negativnu osobnu fiksaciju' na fakultet i 'frustracije' vezane 'uz neuspjeh na fakultetu'", piše HND.

Fakultet hrvatskih studija uputio je, naime, pismo redakciji portala Srednja.hr u kojem se nalaze poveznice na 48 tekstova u kojima se spominje Fakultet, a koji su objavljeni u posljednjih nekoliko godina. U dopisu je prozvan rad novinara Duje Kovačevića, ujedno i bivšeg studenta Fakulteta hrvatskih studija, uz objašnjenje da ima negativnu osobnu fiksaciju prema instituciji pa je upućen apel u kojem traže da se na portalu prestane pisati o njihovom fakultetu, a koji HND smatra "vrhuncem" dopisa. 

Hrvoje Zovko pismo je osudio kao sramotan pokušaj pritiska na portal Srednja.hr, čije su glavne teme usko povezane s obrazovnim sustavom. Uz objašnjenje da Fakultet hrvatskih studija istražuje i DORH te da je obrazovanje tema vrijedna pažnje javnosti, HND je dao podršku novinaru Duji Kovačeviću i portalu Srednja.hr.

"Ne prihvaćamo teze da je kritičko izvještavanje u interesu javnosti pokušaj 'obezvrjeđivanja ustanove'", zaključili su iz HND-a.

Vezani članci
25. travanj 2024 01:53