StoryEditor

PRVA POBJEDA Matija Pecotić plasirao se u osminu finala ATP turnira u Delray Beachu

Pecotić je 784. igrač na ATP listi, a pobjedom protiv Socka (4:6, 6:2, 6:2) upisao je svoju prvu pobjedu u karijeri na ATP turnirima

15/02/2023 u 20:00 h
14802
UNSPLASH


Hrvatski tenisač Matija Pecotić pobijedio je Jacka Socka i plasirao se u osminu finala ATP turnira u Delray Beachu. Hrvatskom tenisaču ovo je prvi plasman u karijeri u glavni turnir Delray Beachu, prenosi Hina. 

Pecotić je 784. igrač na ATP listi, a pobjedom protiv Socka (4:6, 6:2, 6:2) upisao je svoju prvu pobjedu u karijeri na ATP turnirima. Meč nije dobro počeo za hrvatskog tenisača, a to potvrđuje i gubitak prvog seta. No, u nastavku se Pecotić pribrao i čak četiri puta oduzeo servis suparniku. Ukupno je zabio deset asova uz odličnih 64 posto pogođenog prvog seta. Uz to, iskoristio je i 11 break lopti.

"Pa nisam se pojavio kako bih izgubio. Sock je bivši top deset i bio bih jako bahat da sam rekao da ga mogu dobiti, ali nisam podlegao pritisku i uspio sam", rekao je Pecotić, prenosi Gol.hr

Hrvatski tenisač će za prolaz u četvrtfinale morati pobijediti Amerikanca Marcosa Girona koji je prema ATP-ovoj listi 55. tenisač svijeta. Zanimljiva je i činjenica da Pecotić nije profesionalni tenisač, već igra iz hobija. Inače je zaposlen u financijama, a šef mu je dao slobodno, no, čini se da će sad opet morati tražiti godišnji.

"Šef me pustio s posla za prvi meč jer sam morao poslati e-mail cijeloj ekipi, ali morat ću tražiti još jedan slobodan dan sutra", našalio se Pecotić.

Vezani članci
03. svibanj 2024 23:51