Foto: Pixabay

Udruga Promentz pokrenula je projekt “Psihološka pomoć”, platformu koja olakšava pristup do pouzdanih kontakata putem kojih se može dobiti adekvatna pomoć, stoji na web stranici platforme.

Njezin je cilj povezati sve pružatelje pomoći i one kojima je pomoć potrebna te usmjeriti i pozvati ljude na traženje pomoći, a u konačnici i pojednostaviti cijeli proces, prenosi Hina. Promovira se pravovremeni i svakodnevni rad na mentalnom zdravlju te odgovornost prema sebi samima.

Naglasak cijelog projekta je popularizacija psihološke struke kao i vidljivost svih kanala psiholoških pomoći na nacionalnoj razini. Stručnu podršku projektu pružili su Hrvatski Crveni križ i Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Osim institucija koje su specijalizirane za mentalno zdravlje i psihološku pomoć na platformi su zastupljeni psiholozi i psihoterapeuti.

“Ideja je nastala za vrijeme karantene. Zaključili smo da je od velike važnosti učiniti dostupnim sve informacije vezane uz psihološku pomoć građanima. Od privatnih terapija do besplatnih telefona za psihološku pomoć, radionica, publikacija i edukacija, jer postoji niz odličnih i hvalevrijednih inicijativa u Hrvatskoj”, za Hinu je istaknuo Igor Mikloušić, predsjednik interdisciplinarne Udruge Promentz, kojoj je posao promicanje mentalnog zdravlja.

Platforma je stvorena da bi ujedinila sve dosadašnje inicijative i pružila user-friendly mjesto gdje svatko može potražiti informacije vezane za mentalno zdravlje i obratiti se za psihološku pomoć.