Radio Student uskoro slavi 21. rođendan, a za poklon od svojih slušatelja i simpatizera zaista ne traži mnogo – samo želi nastavi biti dio radijskog etera. Naime, odašiljač koji je Radio koristio svih ovih dugih godina nedavno je otkazao poslušnost i ekipi Radija, koji nije za svakoga, hitno je potreban novi. U suprotnom, morat će prestati emitirati.

“Stari odašiljač smo zamijenili s drugim koji je tu od 1996. godine i koji smo uspjeli tek toliko pokrpati da funkcionira ali ga zasad samo magija drži na okupu”, objasnio je Ivan Vlašić, glavni urednik Radija.

Da bi prikupili taj visok iznos od 60.000 kuna, redakcija radija okrenula se onima za koje svaki dan emitira – svojim slušateljima. Pokrenuta je crowdfunding kampanja po nazivom “Nek’ se daleko čuje!”, gdje pokušavaju donacijama publike prikupiti potreban novac, a u samo dva dana kampanje prikupili su čak dvije trećine potrebnog novca!

Da bi za svoj novac dobili nešto zauzvrat, klikom na određene  novčane “pakete” donatori mogu dobiti majice, CD pakete, platneni ruksak, sat vremena glazbe po izboru u eteru, pa čak i mali ručno oslikani radio.

“Važnost kampanje leži u činjenici što od ovih simpatičnih rupica u eteru, zamuckivanja i pogrešaka, nastat će jedna velika rupa u eteru ako ne skupimo tih 60.000 kuna za novi odašiljač”, objasnila je Lucija Anić, voditeljica kampanje.

Radio Student je neprofitni radio i najstariji medij Fakulteta političkih znanosti. U eter se prvi puta oglasio 31. listopada 1996. godine i tada je bio prvi i jedini studentski radio u Hrvatskoj. Kroz više od dva desetljeća djelovanja Radio Student se istaknuo kao medij u kojem se cijeni kritička misao, istraživački duh kao i objektivno i etičko izvještavanje te je kao takav stekao privrženu publiku u kojoj nisu samo studenti, već i drugi slušatelji slobodnog duha.  

Kampanja traje mjesec dana, a da biste i sami donirali KLIKNITE OVDJE!