Foto: HINA/ Daniel KASAP/ dk

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je reformu Ministarstva unutarnjih poslova, a naglasak će biti na digitalizaciji i ubrzavanju rada, rekao je u intervjuu za Hinu Božinović.

“Reforma će zahvatiti cijeli sustav. Njezini naglasci su u prvom redu korištenje fondova, digitalizacija na tragu potencijala koje je MUP dokazao i u vrijeme korona krize, a sukladno tome i ubrzavanje radnih procesa po svim linijama rada policije i izrada standardnih operativnih postupaka za rad policijskih službenika”, pojasnio je Božinović.

Ono što je najviše vezano za digitalizaciju jest snimanje postupaka policajaca, koje će, govori Božinović, riješiti sumnje kod postupanja policajaca prema građanima te novi način izdavanja osobnih iskaznica građanima, koje će ujedno biti i zdravstvene iskaznice, prenosi Jutarnji list.

Sugovornici za Jutarnji list naglašavaju da će putem nove osobne iskaznice, koja će ujedno biti i zdravstvena iskaznica, građanima biti omogućen odlazak kod liječnika ili u ljekarnu s osobnom iskaznicom. Također, naglasili su da će u daljnjoj budućnosti jedna iskaznica biti dovoljna za osobnu iskaznicu, zdravstvenu te vozačku dozvolu.

Osim što proces izdavanja dokumenata treba u najvećoj mjeri digitalizirati korištenjem sustava e-građani, mislim da su iza nas vremena u kojima je MUP bio jedina institucija koja je izdavala osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole“, rekao je za Hinu Božinović.