Foto: UNIZG

Čak 737 studentica i studenata Sveučilišta u Zagrebu primilo je ove srijede 161 Rektorovu nagradu u pet kategorija. Nagrade je laureatima uručio rektor Damir Boras na Ekonomskom fakultetu.

U kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad nagrađeno je 106 radova, dok je 25 radova nagrađeno je u kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad. U kategoriji “veliki” timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora) nagradu je dobilo šest radova.

Tri su nagrade dodijeljene u kategoriji “posebni natjecateljski uspjesi pojedinaca ili timova”, a Rektorovu nagradu u kategoriji “društveno koristan rad u akademskoj i široj društvenoj zajednici” dobio je 21 rad.

Foto: UNIZG

Podsjetimo, Sveučilište u Zagrebu slavi 350. godina postojanja, a rektor je istaknuo da će nagrada dobitnicima biti poticaj da ostanu u Hrvatskoj, te da je siguran kako je ona dobar korak za sve one koji žele ostati na Sveučilištu.

Rektor je upozorio na nedostatno financiranje sveučilišta, kao i na to da su u Hrvatskoj donacije uobrazovanje opterećene porezima. Dodao je da treba biti svjestan kako ulaganje u obrazovanje donosi višestruki povrat pa je spomenuo da školovanje do doktora znanosti košta oko 100.000 eura, ali i da svaki doktor znanosti kroz svoj angažman ostvaruje dobiti od oko 700.000 eura.

Svi zainteresirani mogu, kao i proteklih godina, pogledati plakate sa svim nagrađenim radovima, i to na Ekonomskom fakultetu.