Foto: TV Student

Filmovi snimljeni u prosincu na dvotjednoj radionici Televizije student pod vodstvom poznatog profesora iz Sjedinjenih Američkih Država, dr. Staceyja Woelfela, prikazani su na ovogodišnjoj Reviji studentskog filma, a čak tri dokumentarna filma studenata Fakulteta političkih znanosti su i nagrađeni.

“Hiraeth”, priča o mladom paru koji je ostao bez doma, Ivane Abramović i Mislava Pislaka osvojio je nagradu za najbolji studentski film.

Nagradu publike za najbolji studentski film dobio je “Izvan dosega”, autorica Ane Brenčić, Mije Mikulić i Petre Vuke.

Foto: TV Student

Posebno priznanje dobio je još jedan student novinarstva, Antonio Penić, za dokumentarac “Ti to ne razumiješ”. Film je nastao u sklopu radionice Fade Ina, a govori o mladom beskućniku koji odluči pronaći oca.

Još su dva filma studenata FPZG-a izabrani za prikazivanje na Reviji, a to su “Žalit će tko ovo prespava” Janka Debeljaka, Mirele Hamzić i Ivane Turkalj te “Nepodobni” Sare Kekuš i Antonija Penića.

Svi su navedeni filmovi konkurirali u Studentskom programu među 36 filmova, a svi filmovi nastali u produkciji filmskih ili umjetničkih akademija natjecali su se u Akademskom programu. Stilski raznoliko, s kritičkim odnosom prema surovoj stvarnosti, i ovo je izdanje Revije oduševilo publiku.