Foto: Pixabay

Porsche bi trebao sudjelovati u novom krugu financiranja tvrtke Rimac Automobili koja bi time mogla prikupiti od 130 do 150 milijuna eura, piše Hina. Ovim financiranjem povećava se Porscheov udio u Rimac Automobilima, ali ne dovoljno da Rimac izgubi status neovisne tvrtke. Financiranje bi se trebalo izvršiti u sljedećih nekoliko mjeseci, no planira se još jedan krug financiranja do kraja godine.

Porsche je dioničar tvrtke Rimac Automobili još od 2018. godine, a trenutno posjeduje 15,5 posto vlasništva stečenog tijekom nekoliko krugova ulaganja. Taj broj bi se uskoro trebao povećati.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Rimac Automobili (@rimac_automobili)

“Jako smo sretni što će partnerstvo s Porscheom još više ojačati, ali u interesu je i Rimca i Porschea da je Rimac potpuno neovisna tvrtka“, poručuju za Hinu iz tvrtke Rimac Automobili. Hrvatski mediji prenijeli su informacije iz Rimčevog intervjua za njemački portal Automobilwoche u kojem je mladi poduzetnik otkrio i da do 2023. godine planira povećati radnu snagu pa bi tako s trenutnih 1000 došli do 2500 radnika.

Ranije ove godine najavljeno je širenje na azijsko tržište te suradnja s Kingsway Groupom, tvrtkom specijaliziranom za distribuciju luksuznih automobila i jahti koja ima vrhunski ugled i pristup elitnim tržištima u Aziji. Zahvaljujući ovom partnerstvu uoči prvih isporuka najnovijeg C_Two modela na električni pogon otvoren je luksuzni salon Rimac automobila u Šangaju, piše Jutarnji list.