StoryEditor

‘ROTARY ZA BUDUĆNOST‘ Na području Siska i Banovine podijeljeno 268 stipendija za srednjoškolce

Domovi učenika koji su dobili stipendiju oštećeni su u potresu koji je pogodio Sisak i Banovinu prije par mjeseci te su trenutno neupotrebljivi
Autor:
Global.
31/03/2021 u 21:34 h
Stipendija<br />
Pixabay<br />
31.03.2021.<br />
Zagreb, Hrvatska
Stipendija Pixabay 31.03.2021. Zagreb, HrvatskaPIXABAY
"Rotary za budućnost" je dobrotvorna akcija koju su organizirali Rotary Distrikt 1913 i Rotary klub Sisak te zahvaljujući njoj podijelili 268 stipendija za srednjoškolce u Sisku, Petrinji i Topuskom u iznosu od 5200 kuna, prenosi 044 Portal. "Dok su svi bili fokusirani na objekte, robu i hranu, mi smo odlučili ulagati u budućnost, pa smo akciju nazvali ‘Rotary za budućnost‘, a osim u 55 hrvatskih klubova, poziv smo uputili i prijateljima u svijetu te prikupili 1,4 milijuna kuna", rekao je predstavnik Rotaryja, Hrvoje Kenfelj.
Objavljuje Rotary District 1913 - CroatiaSrijeda, 31. ožujka 2021.
Sisak Portal prenosi da je većina učenika odlučilo dobivenim stipendijama pomoći roditeljima. "Naša kuća ima žutu naljepnicu. Najviše je oštećeno krovište, a oštećen je i dio zidova. Stipendija mi dosta znači jer ću tako roditeljima olakšati osiguravanje sredstava za studij pa se oni mogu više fokusirati na obnovu kuće", rekla je za Sisak Portal maturantica sisačke gimnazije Ema Grahovac. Azra Rađenović, predstavnica Rotary kluba Sisak objasnila je da je više od 160 učenika primilo stipendiju te da se ovom akcijom ne pomaže samo mladima već se doprinosi i razvoju cijelog sisačkog područja. Podjela stipendija održana je u Strukovnoj školi u Sisku, Srednjoj školi Petrinja te Srednjoj školi Topusko, a domovi učenika koji su dobili stipendiju oštećeni su u potresu koji je pogodio Sisak i Banovinu prije par mjeseci te su trenutno neupotrebljivi.
25. travanj 2024 13:47