StoryEditor

SIMULACIJA EUROPSKE UNIJE Otvorene prijave za radionice koje će oponašati rad u Europskoj uniji

Polaznici će biti podijeljeni u tri grupe, Europski parlament, Europsko vijeće i mediji

13/03/2023 u 08:16 h
13989
Pixabay

Simulacija "Model European Union", namijenjena je mladima od 18 do 30 godina koje zanima politika, a cilj joj je kroz radionice oživjeti rasprave kakve se odvijaju unutar tijela Europske unije, piše u priopćenju projekta.

U organizaciji Diplomatskog kluba Fakulteta političkih znanosti i udruge Amazonas, simulacija će se održati na zagrebačkom kampusu RIT-a od 21. do 23. travnja. Cijela će simulacija biti na engleskom jeziku, jer sudjelovati mogu i hrvati, ali i stranci. Sudionici ne moraju biti stručnjaci u području politike i sustava EU, važno je samo da ih ove teme zanimaju.

Između 40 i 70 polaznika bit će podijeljeno u tri grupe: Europski parlament, Europsko vijeće i mediji. Prve dvije grupe raspravljat će o temi socijalne uključenosti i zelenih politika, a mediji će ih pratiti i pisati o njihovom radu.

https://www.instagram.com/p/Co10jTCskjS/

"Ovo je prvi put u otprilike pet godina da se ovakvo nešto organizira u Hrvatskoj. Postoje slični projekti i radi se o provjerenom konceptu koji svaki put izaziva interes mladih ljudi širom svijeta", kaže Karlo Anić, član Diplomatskog kluba. Dodaje da je Model European Union općeniti način organiziranja simulacija poput ove.

"Postoji uhodani obrazac onoga što se treba napraviti, što nama kao organizatorima izričito olakšava posao", objašnjava Karlo.

U projektu uz glavne organizatore sudjeluje velik broj udruga i volontera, kao i neki profesori, koji će biti i gostujući predavači. Neki od njih su profesor Igor Vidačak s Fakulteta političkih znanosti, te profesori Vanja Vejzagić i Staša Puškarić s RIT-a.

Sudionici će po završetku simulacije dobiti i certifikate. Prije same simulacije, 15. travnja održat će se kratka online radionica. Prijave se zatvaraju 19. ožujka, a prijavljuje se putem obrasca.

Vezani članci
19. travanj 2024 13:29