StoryEditor

SLAVLJE U DUBROVNIKU Stolnotenisači preokretom protiv Austrije korak bliže Europskom prvenstvu

Na prvenstvo se plasiraju samo prve dvije reprezentacije iz skupine

27/01/2023 u 18:00 h
14669
UNSPLASH

Hrvatski stolnotenisači nakon preokreta u drugom krugu kvalifikacija za Europsko prvenstvo rezultatom 3-2 slavili su protiv reprezentacije Austrije u Dubrovniku te su time došli na korak bliže plasmanu na turnir u Švedskoj. Hrvatska je tako prva u skupini s dvije pobjede, Austrija druga s pobjedom i porazom dok je Španjolska zadnja s dva poraza. Na prvenstvo se plasiraju samo prve dvije reprezentacije iz skupine, stoga je hrvatska stolnoteniska reprezentacija u odličnoj poziciji, piše 24 sata.

Prva dva meča pripala su austrijskim predstavnicima koji su uspješno svladali Andreja Gaćinu (3:0 u setovima) i Tomislava Pucara (3:2 u setovima). Pucar nije uspio iskoristiti vodstvo 2:0 u setovima, no srećom, hrvatski predstavnici uspjeli su se vratiti u igru.

Filip Zeljko prvi je odradio fantastičan susret nadigravši austrijskog suparnika u tri seta, a u istom stilu meč je odradio i Gaćina. U odlučujućem petom susretu, Pucar je pokazao svoje iskustvo i igru te je uspješno svladao protivnika u tri seta te tako odveo Hrvatsku sve bliže Euru.

Prije osam godina, 2015., Austrija je bila prvak Europe s igračima koji su nastupali i u Dubrovniku, prenosi Nacional.hr. Hrvatskoj u sljedećem krugu kvalifikacija u goste dolaze Španjolci, a nakon toga predstoji gostovanje u Austriji. Pobjedama u ovim mečevima, Hrvatska bi osigurala plasman i sačuvala prvo mjesto u skupini.

Vezani članci
19. travanj 2024 14:36