Foto: Pixabay

Pjevač Kanye West službeno je došao na Forbesov popis milijardera s neto vrijednosti od 1.3 milijardi dolara, prenosi Hina. Međutim, on smatra da publikacija nije točna i da se radi o pogrešci od čak dvije milijarde dolara. Naime, kako kaže West, njegova bi neto vrijednost trebala iznositi 3.3 milijarde dolara, prenosi Fox news. Iz Forbesa, pak, kažu da nisu ranije uvrstili Kanyea u svoj godišnji popis milijardera jer im on nije ustupio sve informacije o svojem bogatstvu.

Ovaj poznati reper svoje bogatstvo nije stekao isključivo glazbom. West se, osim repanjem, bavi i dizajnom. Tako je u suradnji s Nikeom stvorio liniju tenisica “Air Yeezy”, a nakon prekida suradnje s njima, svoje ime dao je Adidasu. S njima je prve tenisice lansirao 2015. godine. Tenisice Yeezy u cijelom svijetu se prodaju i za više od 200 dolara, a upravo je zahvaljujući njima postao milijarder. West je uz spomenutu kolekciju tenisica izbacio i kolekciju odjeće koja svojom jednostavnošću nije oduševila publiku kao ni mnoge kritičare.

Kim Kardashian, najuspješnija članica popularne obitelji Kardashian i njegova supruga, također je zaslužna za njegovo bogatstvo. Nakon njihovog vjenčanja Kanye je pridobio veću publiku i tako dobio na većoj popularnosti svoje glazbe. Njegov prvi album “The College Dropout” dosegao je visoko drugo mjesto na Billboardovoj ljestvici i do danas je ostao njegov najprodavaniji album sa svjetskom prodajom od oko četiri milijuna primjeraka. Njegova najuspješnija turneja bila je ona 2013. godine za njegov “Yeezus” album, a donijela mu je 25 milijuna dolara, prenosi Fremont College.

Uz glazbu i dizajn, Kanye je još i poduzetnik, glazbeni producent i kompozitor. Napisao je pjesme za pjevače kao što su Jay-Z, Beyonce, Alicia Keys, Rihanna te mnoge druge. Ostalo Westovo bogatstvo vezano je uz nekretnine koje posjeduje. Uz sve ove izvore prihoda uspio je postati drugi američki reper koji je ušao na Forbesov popis, nakon što je to prošle godine uspio Jay-Z.