Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Jučer je i službeno potvrđena pobjeda liste Studenti za studente na ovogodišnjim izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu na kojima su osvojili svih 17 mjesta.
Povjerenstvo za prigovore Sveučilišta u Zagrebu za provođenje studentskih izbora na jučerašnjoj je sjednici utvrdilo da je najviše glasova, njih gotovo 3600, osvojila Klara Dešković sa zamjenikom Nikolom Kordićem.

Slijede je Tomislav Cigić, Tina Kamenčić, Mihovil Mioković, Marko Dužević, Dominik Zrno, Matej Smetiško, Stjepan Cvrlje, Marko Mimica, Josip Periša i Andrej Kupres koji su osvojili preko 3000 glasova.

Na listi su se našli i Lea Dobrec, Dominik Cvetek, Anja Vukomanović, Ivan Staneković i Tvrtko Renić za koje je glasalo preko 2600 studenata.

Pobjednička lista se u svom programu zalagala za rješavanje problema zdravstvene zaštite studenata te su obećali otvaranje cjelodnevno dostupne studentske ambulante

Podsjetimo, izbori su se održali 26. i 27. ožujka te se uz 17 kandidata s pobjedničke liste kandidiralo i njih 16 koji su oformili Sveučilišnu listu Zajedno, ali nisu uspjeli osvojiti niti jedno mjesto u Zboru. Najbliže izbornom pragu s te liste bila je Ana Ristov kojoj je nedostajalo nešto manje od 200 glasova.

Obje liste vodile su online kampanju tijekom koje su objavljivali dijelove programa i odgovarali na pitanja studenata, što je bila novost u odnosu na dosadašnju praksu.
Pobjednička lista se u svom programu zalagala za rješavanje problema zdravstvene zaštite studenata te su obećali otvaranje cjelodnevno dostupne studentske ambulante. Cilj im je i uspostaviti sustav kojim bi omogućili plaćanje u menzama iksicom bez gotovine i, u suradnji sa ZET-om, dogovoriti povezivanje iksice i pokaza u jednu ispravu. Zagovaraju i uvođenje dodatnih sadržaja u Studentska naselja poput besplatnih praonica rublja, servisa za bicikle, sportskih terena i slično.

U središtu rada im je i bolje umrežavanje studenata i stvaranje poslovnih mogućnosti, a detaljnije informacije o planovima u dvogodišnjem mandatu dostupne su na njihovoj Facebook i Instagram stranici.

Službeni rezultati izbora za Sveučilišni zbor objavljeni su na stranici Sveučilišta i možete im pristupiti OVDJE.