Foto: Global

Mjesto koje će okupiti mlade i informirati ih o odabiru jednog od najvažnijih dijelova svoje budućnosti, odabiru ‘onog pravog’ fakulteta. S ovim je riječima svojim svečanim govorom rektor Damir Boras otvorio još jednu Smotru Sveučilišta u Zagrebu koja će se održati sve do subote u prostorijama Studentskog Centra u Zagrebu.

Foto: Global

Osvrnuo se na nedostatak novčanih sredstava koje bi država trebala osigurati sveučilištima i koje bi unaprijedilo kvalitetu obrazovanja hrvatskih studenata. Također je nadodao kako nije zadovoljan sve većim odlaskom mladih iz zemlje.

“Na državi je da osigura tržište kako bi mladi mogli ostati. Mi dajemo sve od sebe da ti mladi imaju znanja, sposobnosti, i ako se tog posla nađe, sigurno će se zaposliti i u Hrvatskoj”, izjavio je Boras. Otvaranju su prisustvovali brojni uzvanici, profesori i studenti, koji s veseljem iščekuju zainteresirane srednjoškolce i sve ostale posjetitelje.

Foto: Nikolina Tomašić/Global

Ulaz na Smotru je besplatan, a danas i sutra zainteresirani mogu od 10 do 18 sati saznati sve informacije o fakultetima, dok je u subotu Smotra otvorena od 9 do 15 sati. S više od 80 izlagača, 30-ak fakulteta, nekoliko umjetničkih akademija Sveučilišta u Zagrebu i visokih učilišta koji će predstaviti svoje programe, posjetitelji će se moći zabaviti uz brojne druge sadržaje kao što su kvizovi, paneli i brojne ostale atrakcije.