Foto: Pixabay

Pandemija koronavirusa inspirirala je mnoga kulturna djela pa tako i poznatu američku animiranu seriju “South Park” koja priprema Covid specijal koji će se emitirati 10. ožujka, piše Deadline.

Drugi je to specijal o pandemiji, pod nazivom “South ParQ The Vaccination Special”, koji će prikazivati građane South Parka kako se zalažu za cjepivo protiv COVID-a 19 dok će nova militantna skupina pokušati spriječiti cijepljenje učiteljice glavnih likova. Novi jednosatni specijal trebao bi se dotaknuti i teorija zavjere i pokreta QAnon što sugerira naziv “South ParQ”.

Prvi specijal emitiran je u rujnu prošle godine, a bavio se pandemijom i novonastalim promjenama poput online škole, ali i drugim zbivanjima poput bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i policijske brutalnosti u Sjedinjenim Američkim Državama, piše Vanity Fair. Zajedno, oba će specijala tvoriti 24. sezonu serije koja je svoju premijeru imala 1997. godine. “South Park” inače tematizira društvena zbivanja, a poznat je po satiri i sarkazmu.

Osim South Parka, pandemija koronavirusa pojavila se i u drugim američkim animiranim serijama poput Obiteljskog čovjeka čiji su likovi raspravljali o pandemiji tijekom podcasta.

Kod popularnih Simpsonsa pandemija koronavirusa pojavila se pak nešto ranije, iako u drukčijem obliku, pa su se tako prošle godine istaknule epizode koje podsjećaju na pandemiju poput epizode “Marge in Chains” kada se grad Springfield suoči s fiktivnom bolesti Osaka.