Foto: PR

Da bi se nastavila promocija stipendija, stručnih praksi i brojnih studijskih programa, Institut za razvoj obrazovanja (IRO) organizira 16. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja ove godine u posebnom online izdanju. Sajam će se održati u srijedu, 25. studenog od 10 do 16 sati na internetskom portalu www.iro.hr/online-sajam-stipendija. Pristup svim posjetiteljima je besplatan, a format sudjelovanja jednostavan i interaktivan.

Zašto ne propustiti sajam?

Special Online Edition objedinjuje sve lokacije na kojima se do sada Sajam održavao: Zadar, Rijeku i Zagreb. Virtualni format omogućava olakšan pristup široj publici unutar i izvan granica Hrvatske. Putem internetskog portala www.iro.hr/online-sajam-stipendija, posjetitelj može birati na koji virtualni štand želi otići i potražiti informacije od izlagača!

Na Sajmu će sudjelovati više od 30 izlagača koji će pružati informacije o brojnim studijskim programima, stipendijama ili stručnim praksama. Na Sajmu će izlagati sveučilišta, veleučilišta i visoke škole, gradovi i županije, veleposlanstva i udruge, a posjetitelji će moći svoja pitanja postavljati i nacionalnim i međunarodnim institucijama, kao i bivšim i sadašnjim stipendistima i praktikantima.

U sklopu Sajma posjetitelji će moći saznati rezultate istraživanja o Utjecaju COVID-19 na visoko obrazovanje, saznati o primjerima dobre prakse Sveučilišta u Rijeci kad je riječ o tome kako aktivirati studente u zajednici ili pak čuti sve o novom Europassu i novim mogućnostima studentske mobilnosti. Panel Izazovi stručne prakse pokušat će odgovoriti na mnogobrojna otvorena pitanja; od ishoda učenja, pronalaska odgovarajućeg mentora, načina praćenja i vrednovanja do sasvim praktičnih organizacijskih pitanja. Dodatno će se predstaviti Grad Zadar, Grad Rijeka, Advantage Austrija i RIT CROATIA. O standardiziranim testovima i pripremnim tečajevima, posjetitelji će moći dobiti brzi odgovor od obrazovnih savjetnica iz IRO-a.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) utemeljen je 1999. godine kao neprofitna organizacija predana razvoju, zagovaranju i provedbi politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj. IRO se 19 godina bavi visokim obrazovanjem, posebice u područjima financiranja visokog obrazovanja, jednakosti pristupa visokom obrazovanju, razvoja nacionalnog kvalifikacijskog okvira, osiguravanja i unapređivanja kvalitete u visokom obrazovanju te akademske mobilnosti.

Global je medijski pokrovitelj Sajma stipendija i visokog obrazovanja.