Foto: Jan Mastrovic/SFF

Star Film Fest, u organizaciji Kino Kluba Sisak, uz filmske projekcije ove će godine imati i brojne radionice, koncerte, izložbe i rasprave. U tri dana festival će se sletjeti na dvije lokacije – Kazalište 21 i Centar kreativne industrije Sisak, stoji u priopćenju za medije.

Pripremili su druženja uz filmsku glazbu Lordana Badnjaka, ali i koncerte bendova Lika Kolorado, Cura&Dečko i Gungula. Gradski Muzej Sisak održat će izložbu Filmski plakati, otvorit će i izložbu QR kodova. Održat će se radionica filmske dramaturgije pod vodstvom Patrika Gregureca, a na radionici filmske kritike sudjelovat će Iva Rosandić. Radionicu i projekt CinEd predstaviti će Bacača Sjenki, a održat će se i Okrugli stol medijske pismenosti. Dnevni raspored programa dostupan je na poveznici.

Natjecateljski dio Star Film Festa ugostio je 39 filmova iz cijelog svijeta od ukupno 526 pristiglih prijava. Ovogodišnje stručne selektorice Anja Kavić i Martina Mladenović ovogodišnje projekcije opisuju zvjezdanima i čarobnima. Kažu da “ima malo suza, puno smijeha i ljubavi”.

Kategorije u kojima će se filmaši natjecati su igrani, animirani, eksperimentalni, dokumentarni i industrijski film, a nagradu će moći dodijeliti i publika. Projekcije će se moći pratiti na festivalskoj lokaciji, ali i online gdje će svi filmovi, kao i mogućnost glasanja biti dostupni do kraja zadnje projekcije. Natjecatelji se bore i za nagradu najboljeg regionalnog filma, najbolje montaže i najbolje fotografije/kamere.

Global je medijski pokrovitelj Star Film Festa